Gastronomi i Linnéa
GASTRONOMI I LINNÉA
Vi legger stor vekt på å tilby barna et godt kosthold, som bygger på Statens retningslinjer for ernæring for barn.
Vi serverer sunn og god mat som er laget fra bunnen av, og etterstreber oss på å benytte gode norskproduserte råvarer.
Vi ønsker å medvirke til at barna får oppleve matglede og matkultur, slik at de kan tilegnes gode vaner i tidlig alder.
Barna skal få medvirke i dyrking av grønnsaker og matlagingen slik at de blir motivert til å smake og spise sunn mat. På den måten vil de få grunnleggende forståelse for hvordan sunn mat kan bidra til god helse. Vi ønsker også å tilberede maten på ulike måter, over bål, primus, kokegrop og bakerovn.
I tillegg til at barna deltar i matlagingsprosessen, ønsker vi å vektlegge gode måltidsopplevelser.
Et godt måltid består slik vi ser det her hos oss, at vi lager en god atmosfære rundt måltidet. Vi spiser god og næringsrik mat i små grupper, sammen med en voksen.
Vi vektlegger den gode samtalen rundt bordet, der alle inkluderes og vi bruker god tid på måltidet slik at alle får tid til å spise opp.
MÅL | METODE | FAGOMRÅDER |
| - Delta i matlaging fra bunnen av - Ulike tilberedningsmetoder -Gode rutiner rundt måltider -Rene hender prosjekt | - Kropp, bevegelse, mat og helse -Kunst, kultur og kreativitet -Natur, miljø og teknologi -Antall, rom og form - Nærmiljø og samfunn |
PROGRESJONSPLAN FOR GASTRONOMI I LINNÉA NATUR- OG GÅRDSBARNEHAGE
1-2 ÅR | 3-4 ÅR | 5-6 ÅR |
-Smake på ny mat som blir servert | -Delta i matlaging -Sitte fint ved bordet -God mathygiene | -Delta i matlaging og servere de andre ba |